Платники Херсонщини спрямували до зведеного бюджету 2,6 мільярда гривень ПДФО

6 лет назад 0

Протягом січня — листопада цього року працедавці, підприємці та жителі Херсонщини сплатили до бюджетів усіх рівнів 2603 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Цьогорічні надходження у порівнянні з відповідним періодом минулого року зросли майже у 1,5 рази або на 845,2 млн. гривень.

З них майже 74% або 1934,2 млн.грн. ПДФО отримали скарбниці громад таврійського краю. До державного бюджету спрямовано 668,8 млн. грн. – це майже чверть від загальної суми сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

Найактивніше скарбниці наповнювали платники податків, які перебувають на обліку в Херсонській ОДПІ (головний офіс, Білозерське, Голопристанське, Каланчацьке, Скадовське, Олешківське та Чаплинське відділення) – 1696,7 млн. грн. або майже дві третини від усієї суми надходжень ПДФО по області. Від цієї суми майже 1183,4 млн.грн. або 70% – це податок, утриманий із доходів жителів обласного центру.

Платники, які перебувають на обліку в Новокаховській ОДПІ, перерахували до казни майже 652,7 млн.грн. ПДФО. Це перевищує показники аналогічного періоду минулого року майже на 223,5 млн.грн. або 52 відсотка. Генічеська ОДПІ зібрала майже 253,6 млн.грн. ПДФО, що перевищує торішній показник на 90,9 млн.грн. або 56 відсотків.

Висока відповідальність херсонських працедавців за дотриманням державних гарантій в оплаті праці своїх найманих працівників позитивно впливає на приріст надходжень податку на доходи фізичних осіб та суттєво доповнює фінансовий стан територіальних громад.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області