Поліція Херсонщини посилила превентивні заходи з безпеки дорожнього руху

4 года назад 0

На Херсонщині впродовж жовтня та листопада поліцією проводяться профілактичні заходи «Безпека дорожнього руху – це життя». Метою відпрацювання є зниження рівня аварійності, попередження та недопущення загибелі та травмування громадян в дорожньо-транспортних пригодах, покращення правосвідомості учасників дорожнього руху. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час нагляду за дорожнім рухом особлива увага поліцейських приділена виявленню порушень, що призводять до скоєння дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками. Зокрема виявленню фактів керування транспортними засобами в нетверезому стані, припиненню порушень швидкісного режиму, правил обгону, проїзду перехресть та пішохідних переходів, перевезення пасажирів, користування мотошоломами та пасками безпеки.

Як розповів керівник управління превентивної діяльності обласного главку поліції В’ячеслав Шинкарьов, з початку відпрацювання працівники поліції Херсонщини виявили більше 2000 порушень Правил дорожнього руху. Від керування були відсторонені понад 200 водіїв, які керували транспортним засобом в стані сп’яніння, складено понад 400 протоколів за перевищення швидкості. Майже стільки ж водіїв знаходились за кермом без відповідних документів. Також виявлено близько 500 порушень, допущених водіями пасажирського транспорту.

Відпрацювання триває. Поліція Херсонщини, в свою чергу, закликає учасників дорожнього руху не порушувати правил дорожньої безпеки та пам’ятати, що вас чекають вдома живими та здоровими.