Поліція зафіксувала 13 воєнних злочинів у Херсонській області

9 месяцев назад 0

Російські військові завдають ударів по громадах Бериславського, Каховського та Херсонського районів.

Про це повідомила поліція Херсонської області. 

У Понятівці внаслідок обстрілу поранена 68-річна жінка. 

“Також зафіксовані «прильоти» по Кізомису, Дніпровському, Велетенському, пошкоджено лінії електропередач, щонайменше 17 будинків, у яких після влучання снарядів виникали пожежі, згоріли гаражі та автотранспорт”, – йдеться в повідомленні.

Фото поліції

Фото поліції

Крім того, у центрі Херсона, Корабельному та Дніпровському районах унаслідок обстрілів окупантів понівечені приватні та багатоповерхові будинки, вибуховою хвилею у квартирах вибило шибки, потрощені балкони та фасади будівель, побито дахові покриття. У центральній частині міста під час артилерійського обстрілу поранено 48-річного чоловіка. 

Як зазначає поліція, слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції, експерти та вибухотехніки збирали речові докази та документували наслідки обстрілів.

За минулу добу, 20 серпня, окупанти 78 разів обстріляли Херсонщину з мінометів, артилерії, танків, "Градів" та атакували БПЛА, авіацією. Вони випустили 377 снарядів. Через російську агресію 2 людини загинули, 3 – поранені.

Упродовж доби, 19 серпня, у селі Миколаївка Тягинської громади та Кізомисі Білозерської громади внаслідок російських ударів виникло чотири пожежі в житловому секторі.

Учора, 20 серпня, росіяни атакували Золоту Балку Новоолександрівської громади. Постраждав чоловік. Також близько 15:30 окупанти з безпілотника скинули два вибухові пристрої на чоловіка, який йшов вулицею Новоберислава. Від отриманих поранень 33-річний місцевий житель загинув на місці.