Попри окупацію херсонські волонтери теж допомагають миколаївському зоопарку

2 года назад 0

Наразі херсонці та інші волонтери допомагають миколаївському зоопарку вижити, купуючи контрмарки. У мережах Фейсбук стихійно виник своєрідний флешмоб — хто на яку дату придбав квиток. Хтось купує собі на день народження, хто на ювілей весілля, а хто — на дату звільнення Миколаєву від фашистських загарбників (28 березня).

На час виходу публікації усі квитки викуплено вже до 26 березня включно, хоча для відвідувачів звіринець закрили ще 25 лютого, на другий день після вторгнення росії в Україну. 

Та персонал зоопарку продовжує працювати, аби зберегти життя тваринам, ризикуючи власною безпекою. 

Так, у ніч з 11 на 12 березня скинули на зоопарк кілька снарядів та касетну ракету. Ще один снаряд упав у вольєр дроф, другий на дитячий майданчик біля приматів.

На щастя, ні співробітники, ні населення зоопарку не постраждали.

Але є проблеми з їжею для тварин. Аби допомогти врятувати їх від голоду, можна стати благодійником, “сходивши” до зоопарку — придбати квиток на відвідування. Ці кошти витратять на харчування тваринам.

Вартість одного квитка — 60 — 100 ₴ (гривень).

Купити контрмарку можна за посиланням. 

Також можна перерахувати благодійний внесок звіринцю за банківськими реквізитами зоопарку:

КУ Миколаївський зоопарк

ЕДРПОУ 02219760

Благодійний рахунок

В Миколаївське РУ "Приватбанк"

МФО 305299

№UA683052990000026009001700927

Довідкове. У Миколаївському зоопарку представлена найбільша в Україні колекція диких тварин, дендропарк з більше ніж 200 видами унікальних рослин з різних куточків планети. Тут також знаходиться єдиний в нашій країні масштабний комплекс експозицій для тварин-гігантів "Українське сафарі".

Зоопарк є прихистком для 66 видів ссавців, 85 видів рідкісних тварин, п'яти видів великих кішок, 15 видів приматів тощо.