Працівники водної поліції Херсонщини виявили браконьєрів у Голопристанському районі

5 лет назад 0

Під час патрулювання акваторії Національного Природнього парку «Нижньодніпровський» працівники водної поліції виявили двох чоловіків, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову. Правопорушниками може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, під час відпрацювання акваторії Нацпарку “Нижньодняпровський” біля с. Стара Збур’ївка поліцейські помітили на човні двох чоловіків. Як з'ясувалося, вони виловлювали рибу незаконними знаряддями лову. Правопорушниками виявилися двоє місцевих жителів, віком 30 та 39 років. Під час огляду у них вилучили 5 сіток загальною довжиною 380 метрів, а також живі водні біоресурси: карась сріблястий –3 шт., окунь – 9 шт., молодь щуки – 40 шт., краснопірка – 4 шт. Завдана природному середовищу шкода оцінюється в суму майже 25 тисяч гривень. Також у правопорушників вилучений човен і автомобіль «ВАЗ — 2103», на якому пересувались браконьєри.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості кримінального правопорушення за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Проводиться досудове розслідування.