Представник Комітету виборців України звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста

2 года назад 0

Російські силовики продовжують викрадати мирних громадян на Херсонщині. Доля багатьох із них залишається невідомою.

Аби якось зарадити ситуації, представник Комітету виборців України Дементій Бєлий звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста. У зверненні повідомляється, що кількість викрадених окупантами людей невідома. Очевидці наводять приклади десятків випадків, коли військові їздять квартирами та будинками, проводять незаконні обшуки, викрадають та б'ють людей. Постраждалі не мають адвокатської допомоги, судового захисту, російська сторона ігнорує їх людські права та свободи. Викладених утримують в тюремних камерах у Херсоні.

“Закликаємо вас направити представників Міжнародного комітету Червоного хреста до Херсонської області для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам, фіксації місця їхнього перебування та сприяння припиненню тортур та якнайшвидшому визволенню з тюремних камер”, — йдеться у зверненні.

Також представники КВУ звернулися до близьких викрадених цивільних громадян України: 

“Щоб запрацювали механізми Міжнародного Комітету Червоного Хреста,  Вам треба звернутися до гарячої лінії Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні. Місія має повноваження, які визнаються й окупантами. Серед цих повноважень — відвідування місць утримання полонених”.

Телефон гарячої лінії Місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні: 0800300155. Ел. пошта: [email protected]  

Також у Комітеті виборців закликали Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, Офіс Президента України,  Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав Людини  звернутися до Міжнародного Комітету Червоного Хреста із закликом організації місії із відвідування місць утримання незаконно викрадених громадян України на тимчасово окупованих територіях.