Рада оборони Херсонщини розширила перелік населених пунктів для обов’язкової евакуації родин із дітьми

7 месяцев назад 0

Рада оборони Херсонської області вирішила додати Станіслав, Широку Балку та Олександрівку до переліку населених пунктів для обов’язкової евакуації родин із дітьми. 

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін. 

Обласна влада наголошує, що евакуація та місця для проживання — безоплатні. Дізнатися подробиці можна за номерами контакт-центру:  0800 101 102.

Нагадаємо, що в середині вересня 2023 року Рада оборони області оголосила про евакуацію родин із дітьми із 31 населеного пункту. А саме: Веселого, Берислава, Новоберислава, Зміївки, Червоного Маяка, Тягинки, Львового, Ольгівки, Бургунки, Миколаївки, Одрадокам'янки, Милового, Качкарівки, Дудчан, Новокаїрів, Золотої Балки, Михайлівки, Гаврилівки, Осокорівки, Микільського, Понятівки, Токарівки, Білозерки, Берегового, Велетенського, Дніпровського, Антонівки, Садового, Комишан, Зимівника та Приозерного.

Нещодавно працівники поліції спільно з волонтерами евакуювали родину з двома дітьми з Антонівки – селища біля Херсона, яке часто потерпає від російських обстрілів.

Також через ворожі обстріли днями правоохоронці допомогли виїхати жінці з п’ятьма дітьми із Корабельного району Херсона. Мати подзвонила правоохоронцям під час чергового російського обстрілу, благаючи вивезти її й дітей до більш безпечного місця.