Рятувальники провели навчання на Херсонщині

7 лет назад 0

21 червня на території сільськогосподарського товариства "Більшовик", що в селі Приморське Скадовського району, відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі у складському приміщенні зернового току. Метою навчань було перевірити стан готовності пожежно-рятувального підрозділу, персонал підприємства до дій з гасіння пожеж у складських приміщеннях.

За тактичним задумом загоряння виникло внаслідок замикання електропроводки. Вогонь почав швидко розповсюджуватись на конструктивні елементи складу. О 08:30 надійшла інформація на пульт зв’язку 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини про задимлення у складі № 1. Об’єкт терміново відключають від електропостачання і до гасіння приступає робочий персонал та подає воду на гасіння пожежі з пристосованої техніки. На момент прибуття перших підрозділів ДПРЧ-19 умовна пожежа поширилася на площі близько 70 кв.м. Вогонь розповсюджується стрімко, загрожуючи сусіднім складам. Тим часом рятувальники чітко та злагоджено ліквідовують умовну пожежу. До гасіння навчальної надзвичайної події залучалися два відділення пожежно-рятувального підрозділу та персонал підприємства.

Такі навчання мають неабияке значення, оскільки пожежі в агропромисловому комплексі хоч і не часто, а трапляються. Серед причин їх виникнення — необережність під час куріння, недбале поводження з вогнем, несправність сільськогосподарської техніки або відсутність на ній спеціального обладнання (іскрогасників на автомобілях з двигунами внутрішнього згоряння, металевих ланцюгів на комбайнах як заземлювачів та ін.), самозаймання тощо. Тому не зайвим буде повторити перед початком зернозбиральної кампанії правила пожежної безпеки та алгоритм дій на випадок виникнення такої пожежі.