Рік з дня звільнення правобережної Херсонщини: в Офісі Генпрокурора прозвітували про свою роботу

6 месяцев назад 0

Офіс Генерального прокурора до Дня звільнення правобережної Херсонщини опублікував звіт про роботу правоохорониих органів за цей рік.

Так, понад 18 тисяч кримінальних правопорушень проти миру, безпеки людства та міжнародного порядку зафіксували на правобережній Херсонщині, ідеться в дописі. За їх вчинення:

  • 62 людям повідомили про підозру.
  • 53 обвинувальні акти скерували до суду.
  • 3 людей засудили.

Також на деокупованій території області виявили 11 катівень. Найбільші дві – в Херсоні. За фактами їх облаштування та викрадення людей повідомили про підозру 27 людям. Відносно 23 людей обвинувальні акти направили до суду, написали в Офісі.

Зазначається, що правоохоронці зафіксували 77 фактів сексуального насильства. За цими фактами повідомили про підозру 9 військовослужбовцям РФ, скерували до суду обвинувальні акти щодо 8 російських військових.

До того ж зафіксували випадки викрадення та зникнення понад 1,5 тисяч громадян. Щонайменше 753 людини ще незаконно утримуються російськими окупантами, звітує Офіс Генпрокурора.

Нагадаємо, за рік, з моменту деокупації Херсона, 11 листопада минулого року, станом на 10 листопада, у Херсоні народилося 225 дітей.