Росія фальсифікуватиме вибори в окупованих регіонах, щоб досягти “правильних” результатів – Розвідка Британії»/>

4 месяца назад 0

Російська влада може вдаватися до фальсифікацій на президентських виборах, які вона планує проводити на окупованих територіях України, у тому числі на Херсонщині, аби досягти “правильних” результатів. 

Про це повідомили у розвідці Міністерства оборони Великої Британії 17 грудня.

11 грудня Центральна виборча комісія Росії оголосила, що голосування на виборах президента в березні 2024 року пошириться на окуповані території Херсонської, Донецької, Луганської й Запорізької областей України. 

“Як і у випадку з регіональними виборами, майже напевно голосування на президентських виборах у підконтрольних Росії регіонах не буде ані вільним, ані чесним. Російська влада майже напевно бачить досягнення “правильних” результатів у цих регіонах як пріоритет, оскільки хоче створити враження легітимності російського вторгнення”, – ідеться в повідомленні Міноборони Британії. 

У розвідці заявляють, що російська адміністрація може вдатися до фальсифікування виборів і залякування виборців, щоб забезпечити перемогу російського президента в окупованих регіонах зі значною перевагою. 

Російська Рада федерації на засіданні 7 грудня призначила дату президентських виборів у Росії на 17 березня 2024 року. У разі перемоги на наступних виборах Путін буде президентом РФ до 2030 року.

У вересні 2023 року Росія провела псевдовибори на окупованих територіях України. Рада Європи засудила ці псевдовибори, назвала їх такими, що порушують міжнародне право, а їхній правовий статус – нікчемним. Російська влада заявила, що кандидати від путінської партії нібито лідирували в Херсонській області.