Росіяни бояться контрнаступу ЗСУ: за два дні на Херсонщину скинули 41 авіабомбу

7 месяцев назад 0

За два дні військові РФ скинули 41 авіабомбу на правобережжя Херсонщини.

Про це повідомив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору”.

За його словами, окупанти найчастіше атакують авіацією Бериславський район: Берислав, Тягинку.

“Збільшення обстрілів пов'язане, перш за все, на мою думку, і не тільки на мою, з тим, що вони бояться контрнаступу з правого берега, бояться форсування Дніпра. Тому вони хаотично посипають снарядами й у тому числі авіабомбами”, – Толоконніков прокоментував збільшення обстрілів деокупованої території Херсонської області.

Зокрема, він розповів, як долають наслідки ворожих ударів.

“За два дні Херсонська рятувальна служба закрила більш ніж 250 вікон. Також полагодили дахи площею більш ніж 300 квадратних метрів”, – зазначив речник.

Телефон гарячої лінії ХОВА: 0800111102 .

“Це номер, за яким приймаються всі побажання людей та запити щодо допомоги й евакуації”, – додав Олександр Толоконніков.

За минулу добу, 27 вересня, окупанти 109 разів обстріляли Херсонщину з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БМП та атакували авіацією, БПЛА. Вони випустили 604 снаряди. Через російську агресію дві людини загинули, одна отримала поранення.

Читайте в матеріали журналістки Медіаплатформи “Вгору” про те, які роботи виконують фахівці ХОКАРС, хто може отримати допомогу, і як оформити заявку.