Росіяни менш інтенсивно обстрілюють Херсонщину через нестачу боєприпасів, — Наталія Гуменюк

9 месяцев назад 0

Останнім часом росіяни почали менш інтенсивно обстрілювати Херсонщину. Це свідчить про дуже суттєву нестачу боєприпасів і неможливість окупантів вести боєві дії в контрбатарейному режимі.

Про це розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору”.

За минулу добу, 28 липня, російські окупанти 29 разів обстріляли правобережжя Херсонщини, 27 липня — 28 разів, 26 липня — 40 разів.

За її словами, окупанти не можуть швидко відновити постачання, тому що пошкоджені мости не працюють в повній потужності.

“Росіяни намагаються використовувати альтернативні материкові шляхи, але і там їх спіткає невдача, тому що наш вогневий контроль не дозволяє навантажувати ці транспортні шляхи повною мірою”, — говорить речниця.

Як зазначає Наталія Гуменюк, вони не можуть відправляти сформовану військову колону. Їм доводиться прикривати її цивільним населенням, щоб забезпечити собі захист від Сил оборони, знаючи, що вони не б'ють по цивільних.

“Таким чином вони намагаються розподілити ці військові вантажі серед цивільного населення, і тому дуже базоване підтягування ресурсів відбувається. А це все час, і він на нашу користь”, — підсумовує Наталія Гуменюк.

Раніше вона говорила, що росіяни називають виїзд на західну частину Кінбурнської коси для виконання вогневих завдань "квитком в один кінець". Сили оборони на південному напрямку влучно і швидко відпрацьовують по окупантах.