Росіяни проводять рейди в Михайлівці на Херсонщині та переслідують людей, які не отримали паспорт РФ

8 месяцев назад 0

Окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово окупованої території Херсонської області. У Михайлівці Скадовського району російські війська переслідують місцевих мешканців, які відмовляються отримати паспорт РФ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Через відмову від оформлення окупаційних паспортів загарбники переслідують українських мешканців, проводять рейди в їхніх помешканнях, здійснюють принизливі перевірки, погрожують ув’язненням та депортацією”, – йдеться у зведенні.

Нагадуємо, жителям Чаплинки окупаційна адміністрація повідомила, що до 1 вересня 2023 року обов'язково треба отримати паспорт РФ.

Подібна ситуація в тимчасово окупованих Новій Каховці, Великих Копанях, Скадовську та Голій Пристані на Херсонщині. Російські окупанти примушують місцевих жителів отримувати російські паспорти напередодні проведення псевдовиборів. Тим, хто не отримає паспорти до 1 вересня, погрожують конфіскацією майна.

Як Росія порушує міжнародне право, та що робити, якщо вас змушують брати російський паспорт, дивіться у відео Медіаплатформи “Вгору”.