Російські атаки керованими авіабомбами поменшали після збиття трьох Су-34 – Гуменюк»/>

4 месяца назад 0

Речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону заявила, що війська РФ, після знищення трьох Су-34 в Херсонській області, стали більш виважено підходити до використання авіації. Вони стали менше застосовувати керовані авіабомби.

За 27 грудня армія РФ скерувала на Херсонщину сім авіаційних бомб, повідомила Наталія Гуменюк.

"Критичної зміни в тактиці нема, є зміна в кількості, щільності цих ударів. Дійсно, окупанти стали дуже виважено підходити до використання тактичної авіації з урахуванням того, що на цьому напрямку були уражені літаки. І вони намагаються вишукувати інші рубежі пуску так, щоб не наражати на небезпеку свої літаки", – сказала речниця.

Гуменюк розповіла про ще одну зміну в тактичній поведінці окупаційних військ.

"Коли один випускає КАБи, інший намагається його (літак – ред.) прикривати. Якщо раніше це були групові нальоти й пуски КАБів із кількох напрямків, то сьогодні ми спостерігаємо саме таку тактику", – додала вона.

22 грудня на півдні України ЗСУ знищили три російські винищувачі Су-34. Імовірно, це сталося біля Кринків. Збиття Су-34 на певний час, можливо,  знизить активність російських авіаударів на південному напрямку. “Це психологічний удар для російських пілотів”. 

У звіті Інституту вивчення війни допустили, що зменшення російських авіаударів на Херсонщині допоможе українській армії більш вільно діяти в ближніх тилових районах та закріпитися на безпечніших позиціях на лівобережжі, звідки можна проводити майбутні наступальні операції.