СБУ повідомила про підозру Владиславу Ковальчуку: очолив раду молоді Білозерки

8 месяцев назад 0

Служба безпеки повідомила про підозру Владиславу Ковальчуку, який після повномасштабного вторгнення Росії на територію України добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою. У вересні 2022 року очолив так звану раду молоді «Білозерського муніципального округу».

Про це повідомляє СБУ Чернівецької області.

За свідченнями очевидців, зрадник активно допомагав окупантам проводити псевдореферендум про «приєднання до РФ». Після звільнення Білозерської громади Силами оборони України колаборант втік на тимчасово окуповану територію.

На підставі зібраних доказів Ковальчуку повідомили про підозру за двома статтями Кримінального Кодексу України: 

  • державна зрада;
  • добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, а також участь в організації та проведенні незаконних виборів референдумів на тимчасово окупованій території.

“Співробітники СБУ встановили його місця перебування та проводять заходи для притягнення до відповідальності”, – йдеться в дописі.

Нагадуємо, заочно повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору депутату Новотроїцької селищної ради від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ». Розселяв окупантів і надавав техніку для побудови укріплень.

Прокурори Херсонської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки Олександри Чистової за фактом колабораціонізму. Під час тимчасової окупації Херсона вона публічно підтримувала ворога. Також Тетяну Тритенко судитимуть за колабораціонізм. Її призначили на окупаційну посаду «начальника управління праці та соціального захисту населення в Херсонському районі Херсонської області». Жінці загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.