СБУ повідомила про підозру заступниці голови окупаційного Пенсійного фонду Херсонської області Юлії Карауловій

9 месяцев назад 0

Окупаційній заступниці голови Пенсійного фонду Херсонської області Юлії Карауловій повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Їй загрожує ув’язнення на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у липні 2022 року під час тимчасової окупації Херсона, Юлія Караулова добровільно обійняла посаду «першого заступника голови Пенсійного фонду Херсонської області».

На псевдопосаді жінка організовувала й контролювала роботу незаконно створеного органу.  Вона добирала персонал, опікувалася матеріально-технічним, правовим та фінансовим забезпеченням, брала участь у нарадах окупаційної влади та проросійських заходах, ідеться в дописі.

Як зазначається, після звільнення Херсона Юлія Караулова втекла до Генічеська. Там вона стала «заступником керівника відділення Фонду пенсійного та соціального страхування Російської Федерації по Херсонській області» при окупантах.

Нагадаємо, судитимуть місцеву мешканку Херсонщини за колабораціонізм. Вона очолила окупаційний Пенсійний фонд у Бериславському районі. Жінці загрожує позбавлення волі на строк десяти років із конфіскацією майна. 

Також заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі окупаційному голові пенсійного фонду в Скадовському районі Василю Єропкіну. Йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі. Улітку 2022 року Василь Єропкін пішов на співпрацю з ворогом та добровільно очолив «пенсійний фонд Скадовського муніципального округу».