СБУ затримала двох чоловіків у Херсонській і Дніпропетровській областях, які продавали російську зброю криміналітету

8 месяцев назад 0

СБУ заблокувала два канали підпільного продажу зброї в Херсонській і Дніпропетровській областях, через які російські автомати та вибухівка потрапляли до рук криміналітету. Організаторів продажу зброї затримали.

Про це повідомила СБУ.

Фото зі сторінки СБУ

 Як зазначається, серед вилученого в зловмисників – вибухівка, бойові гранати, протитанковий гранатомет і автомати Калашникова російського виробництва.

Встановлено, що, наприклад, російський автоматичний карабін АК-12 вони хотіли продати за майже 60 тисяч грн, а вартість гранатомета оцінювали у 14,5 тисяч грн. Зловмисники підшукували своїх клієнтів через власні зв’язки серед представників кримінального середовища.

 

На Херсонщині затримали чоловіка, який намагався незаконно продати автомат Калашникова з набоями та російський гранатомет типу «РШГ-2», ідеться в дописі. Також під час обшуків у приватному помешканні затриманого вилучили гранати РГД-5, гранатометні постріли, набої калібру 5,45.

 Затриманим повідомили про підозру в незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Зараз вони під вартою. Зловмисникам загрожує до 7 років тюрми. Усі вилучені засоби ураження планується передати на потреби Сил безпеки та оборони України, поінформували в СБУ.

Днями співробітники військової контррозвідки СБУ спільно з українськими десантниками взяли бойовика з непідконтрольної Донецької області в полон під час боїв під Донецьком. Він брав участь у захопленні Росією Херсона. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років тюрми.