Штурми та розбрат: Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку»/>

5 месяцев назад 0

На Херсонському напрямку Сили оборони півдня України спостерігають присутність російських десантно-штурмових підрозділів та нещодавно мобілізованих, неосвічених військових. 

Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”. 

За її словами через таку “різношерстість” в окупаційних військах виникають сутички між собою.

"У них внутрішній розбрат, дуже очевидний і в радіоперехопленнях, і в загальній поведінці, яку ми можемо спостерігати за допомогою аеророзвідки. Бачимо, що злагодження в підрозділах ворога немає”, – додала Гуменюк.

Також вона зазначила, що час від часу російські військові змагаються за те, хто буде більш результативним на своєму відрізку відповідальності. 

“Вони змагаються в результативності саме штурмових дій, але наші підрозділи не дають їм шансів", – розповіла речниця.

Сили оборони продовжують утримувати позиції, попри спроби російських військових штурмувати позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини, сказала Наталя Гуменюк.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. 

Командир роти ударних БпАК «Птахи Мадяра» 59-ої ОМПБр Роберт Бровді сказав, що він обурений статтею The New York Times (NYT) щодо доцільності ведення бойових дій ЗСУ на лівобережжі Херсонщини навколо села Кринки та назвав її маніпулятивною.