Синоптик розповів про погоду на території Херсонщини»/>

4 месяца назад 0

З 8 січня жителі Херсонщини спостерігатимуть другу хвилю негоди. Спочатку піде дощ, який поступово буде переходити в сніг.

Про це повідомив у прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” начальник Херсонського обласного центру гідрометеорології Юрій Кіріяк.

За його словами, ще 8 січня температура триматиметься близько 6 градусів тепла, а вже 9 січня до 8 години ранку опуститися до -9.

Як сказав Юрій Кіріяк, очікується ожеледиця, вітер 15 м/с і сніговий покрив висотою 5-7 сантиметрів. Також наразі синоптики прогнозують жовтий рівень небезпеки.

“Все ж таки подумайте, чи варто вам 8 і 9 січня кудись їхати. Можливо, треба утриматись”, – звернувся начальник Херсонського обласного центру гідрометеорології.

Окрім цього, Кіріяк розповів, що спостерігається зміна клімату в Херсонській області. Він навів приклади, що у липні в 80-х роках фіксували середню температуру 20 градусів тепла, у 2000-х – +24,6, у 2023 році  – +40,8.

Також, посилаючись на аграріїв, синоптик каже, що через ці зміни можна вирощувати цитруси та  якісь тропічні культури. 

У книзі “Клімат Херсона” 1930 року, йдеться про те, що виходячи з аналізу з 1880 по 1930 рік, якщо тенденції збережуться, то на території Херсонської області треба буде вирощувати цитрусові, банани та перелаштовувати сільське господарство, додав Юрій Кіріяк.

У Херсонській області очікується погіршення погоди: прогноз погоди з 8 по 12 січня.

Раніше в ефірі Медіаплатформи "Вгору" Юрій Кіріяк розповідав, як змінюється клімат у Херсонській області. Також в ефірі “Вгору” говорили з науковцем про те, що на території Херсонської області можна вирощувати навіть екзотичні культури.