Скільки навчальних закладів пошкоджено на правобережжі Херсонщини?»/>

5 месяцев назад 0

Станом на 6 грудня 2023 року, на деокупованій території Херсонської області пошкоджено 115 закладів дошкільної освіти, із них 19 зруйновано, та 168 закладів загальної середньої освіти, із них 30 зруйновано.

Про це йдеться у відповіді Херсонської ОВА на запит Медіаплатформи “Вгору”.

Зазначається, що в 11 закладах, які віддалені від лінії зіткнення на 40 і більше кілометрів, а саме в Борозенській, Високопільській, Великоолександрівській та Чорнобаївській громадах планують проводити будівельні роботи.

“Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктування, відновлення, будівництво, модернізацію, облаштування, ремонт об’єктів громадського призначення, соціальної сфери, культурної спадщини, житлово-комунального господарства, інших об’єктів, що мають вплив на життєдіяльність населення, для відновлення закладів області складає понад 205510,701 тис. грн”, – повідомили в ХОВА. 

Із запиту відомо, що в рамках програми “Пліч-о-пліч” коштами з обласних бюджетів інших регіонів України на Херсонщині відбудовують 6 закладів: у Білозерці – 2, у Калинівці – 2, у Кочубеївці – 1, у Високопіллі – 1.

Крім того, у 2023 році з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії для відновлення освітніх закладів виділено з державного бюджету близько 140 млн гривень.

За інформацією очільника ХОВА, 12 грудня, російські військові поцілили в освітній заклад у Херсоні. Пошкоджено фасад і покрівлю будівлі.

Фото зі сторінки ХОВА

Фото зі сторінки ХОВА

У жовтні голова Херсонської ОВА повідомляв, що в Херсонській області дистанційно працює 191 школа: на правобережжі – 115, на лівобережжі – 76.