Складні погодні умови та постійні штурми: Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини»/>

4 месяца назад 0

Сили оборони продовжують утримувати зайнятий ними плацдарм на окупованій території Херсонської області, попри складнощі з погодою та регулярні штурми з боку російської армії.

Про ситуацію на лівому березі Дніпра Суспільному розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

За словами Гуменюк, через поривчастий вітер і різке зниження температури, російські військові не можуть використовувати тактичну авіацію для ударів по позиціях Сил оборони.

Проте негода вплинула й на роботу української аеророзвідки.

"Вони (російські військові – ред.) продовжують штурмувати, не полишають спроб вибити українських військових із плацдарму. З нашого боку продовжується робота з його утримання. Це складна робота з урахуванням морозів", – додала керівниця пресцентру.

Гуменюк розповіла, що наразі основною ціллю російської армії є максимальне ускладнення логістики для Сил оборони, які утримують плацдарм на лівому березі Дніпра, адже тамтешні підрозділи залежать від переправи.

"Однак поки що погода не настільки критична, щоб повністю урізати цю логістику. Ми використовуємо всі можливості для підтримки наших підрозділів там", – сказала Гуменюк.

9 січня ЗСУ знищили близько 25 військових РФ і 15 одиниць техніки. У тому числі автотехніки, на якій вони намагалися доправити підсилення, повідомила Наталія Гуменюк.

Також протягом доби 9 січня окупаційна армія 9 разів штурмувала позиції ЗСУ, але невдало. Щоразу російські військові поверталися із втратами на вихідні позиції.

Раніше Гуменюк повідомляла, що кількість російських штурмів зменшилась і поновилися удари керованими та некерованими авіабомбами по плацдармах ЗСУ на лівобережжі Херсонщини.