«Совіть — найкращий контролер», — у мерії Херсону мізкували, як влаштувати цінопад, — ФОТО

2 года назад 0

Питання регулювання цін на ринках міста обговорювалося сьогодні Херсонським міським головою та його заступниками. Вихід з ситуації, що склалася, керівництво міста бачить в тому, аби бізнесмени відкрили свої склади з продуктами і почали торгівлю, тим самим збивши монополію спекулянтів. Ще один актуальний регулятор цін в умовах окупації — совіть.

Як повідомляється на Facebook-сторінці Херсонської міської ради, про це Херсонський міський голова Ігор Колихаєв заявив у зверненні до мешканців міста.

За словами Колихаєва,  сьогодні в ефірі всеукраїнських каналів він вчергове звернувся із проханням відкрити можливість доставки до Херсона продуктів та медикаментів.

Далі йдеться про обговорення питання щодо регулювання цін на ринках.

"Важко вас засмучувати, але законних методів змусити підприємців привести ціни у відповідність до здорового глузду – немає. Єдиний шлях – економічний: конкуренція породжує боротьбу із високими цінниками. І, як правильно нагадав заступник Сергій Циганок, совість – найкращий контролер. Тому єдине, що може влаштувати в Херсоні цінопад, це якщо бізнесмени візьмуть себе в руки, відкриють свої склади з продуктами і почнуть торгівлю, тим самим збивши монополію спекулянтів.

Я нагадую тим, хто забув: місто перебуває в окупації. Зелених коридорів нам не дають, гуманітарної допомоги не пропускають. Але деякі заповзятливі херсонці все-таки примудряються заробляти і на цьому. Відомі випадки, коли отримавши російську «гуманітарку», наші йшли перепродувати її втридорога на ринки. Я хочу одразу попередити та застерегти таких юрких «бізнесменів»: не ризикуйте собою. Коли взяли пакет «допомоги», несіть його додому і їжте. Такий бізнес погано закінчиться. Більше сказати не можу", — зазначив міський голова.