Стартував ювілейний Docudays UA. В його рамках покажуть стрічку “Нескорений Херсон”

7 месяцев назад 0

Сьогодні, 10 жовтня, відбулася пресконференція 20 ювілейного Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Про це йдеться на сторінці фестивалю.

Нагадаємо, що ювілейний 20 Фестиваль триватиме з жовтня по грудень. 

Він розпочнеться в Полтаві й побуває у 22 областях України Покази, дискусії та презентації інсталяцій відбудуться також за кордоном для українських спільнот.

“Загалом цьогорічна програма налічує 19 фільмів з 13 країн світу й ми покажемо 7 українських та 12 закордонних стрічок”, – розповіла виконавча директорка ГО «Докудейз» Світлана Смаль. 

Зазначається, що тема цього року – це "Образ майбутнього".

“Візуально це чистий білий аркуш паперу. Те, що кожен сам може наповнити своїм змістом, але ми розуміємо, що це потребує діалогу. І сподіваємося, що в цих маленьких, великих містах, містечках, селах України ми об'єднаємося та спільними дискусіями, спільним переглядом документального кіно зможемо створити нашу таку маленьку, але сильну нову українську мрію”, – поділилася комунікаційна менеджерка фестивалю Ксенія Опря.

Минулого року Україною, у просторих галереях та камерних бомбосховищах, мандрувала фотовиставка "Нескорений Херсон". Цього разу в програмі фестивалю – спецпокази однойменного фільму. 

Директорка “Вгору” Ілона Коротіцина анонсувала спецпокази документальної стрічки “Нескорений Херсон”.

“Це фільм про роботу наших журналістів Медіаплатформи “Вгору”. Повномасштабна війна застала нас у Херсоні. І разом з усіма ми пережили окупацію, мітинги, обстріли, звільнення міста, підтоплення після підриву Каховської ГЕС. І от минулого року, як виникла, власне, ідея фільму, коли частина нашої команди виїхала з окупації, ми зрозуміли, що маємо дуже багато фото та відеоматеріалу. Тобто це сотні фотографій та дуже багато годин знімання. І ми зрозуміли, що ми маємо розказувати історію Херсона”, – розповіла Ілона Коротіцина.

Також вона зазначила, що фільм покажуть у 20 містах. Перший показ відбудеться 26 жовтня в Полтаві.

Нагадуємо, що стрічка Медіаплатформи “Вгору” “Нескорений Херсон” увійшла до колекції фільмів Мережі DOCU/CLUB.

У Києві Медіаплатформа «Вгору» 11 серпня презентувала документальний фільм про роботу редакції під час війни. Його вітали оплесками стоячи.