Судитимуть жителя Херсонщини: незаконно переправляв осіб через держкордон за 1700 доларів

8 месяцев назад 0

Прокурори Червоноградської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного мешканця Херсонської області за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

За даними слідства, у липні 2023 року обвинувачений незаконно переправив через державний кордон поза пунктами пропуску двох військовозобов’язаних чоловіків.

Зазначається, що свої послуги він оцінив у 1 700 доларів США з особи.

“Фігурант, перебуваючи в розшуку за вчинення розбою в Херсонській області, декілька місяців тому самостійно незаконно перетнув державний кордон через лісовий масив. Після чого повернувся тим же шляхом в Україну та переправив свого пасинка і його друга в Республіку Польща. Там останні були затримані співробітниками прикордонної служби сусідньої держави”, – йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, безробітного уродженця Херсона Сергія Ч. оштрафовано на понад 150 тисяч гривень за спробу нажитися на переправленні за кордон українських чоловіків, які підлягають призову та мобілізації.

Також заочно повідомлено про підозру керівнику благодійного фонду в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон.