Терор проти мирних жителів

2 года назад 0

Російські війська на тимчасово окупованих землях України тероризують місцеве населення, повідомила у Тelegram омбудсмен Людмила Денісова.

«У місті Енергодар рашистські військові б'ють і катують людей прямо на вулицях, викрадають перехожих, відбирають автомобілі. У селах на Київщині російські бойовики грабують та трощать будинки, забирають у мешканців речі та їжу», — написала омбудсмен.

Людмила Денісова повідомляє, що 14 березня так званий «військовий комендант» окупантів підписав звернення до мешканців міст Нова Каховка, Таврійськ та Каховка. У ньому оголосив комендантську годину, заборону на носіння зброї та на проведення зібрань, мітингів чи пікетів.

«За будь-яке порушення цих «вимог» окупант погрожує «притягненням до суворої відповідальності та передачею до органів військового правопорядку», — написала омбудсмен.

Денісова наголосила, що терор мирних жителів це військовий злочин, визначений міжнародними статутами та конвенціями. «Прошу міжнародну спільноту врахувати ці факти при посиленні тиску на державу- терориста для припинення війни і виведення армії російських загарбників з України. На рашистське керівництво та військових чекає «Нюрнберг №2», — резюмувала Людмила Денісова.