Творча зона MakerSpace у Гончарівці

5 лет назад 0

Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара, як флагман бібліотек регіону, завжди активно впроваджує новації. У книгозбірні втілено новий проект, в результаті якого з’явився творчий майданчик Maker Space за сприяння програми «Вікно в Америку» Посольства США в Україні. Швидкий розвиток інноваційних технологій радикально трансформує простір Гончарівки. Книгозбірня приймає виклики часу і перетворюється на високотехнологічний центр. На запитання «Навіщо приходити до бібліотеки, якщо прочитати практично все можна в Інтернеті?» ми відповідаємо новими несподіваними ідеями.

Отже, Гончарівка є центром саморозвитку, цікавих зустрічей, корисного проведення часу. І цей напрям роботи книгозбірні – не мода, а стійкий тренд, результат тривалого процесу, який характеризується новаціями в бібліотечній сфері. Тож MakerSpace – яскравий приклад цього. Наявність такої творчої зони дає змогу всім бажаючим відвідувати практичні майстер-класи, курси та зустрічі учасників клубів.

Майданчик розташований на 4 поверсі бібліотеки – в секторі економічних, технічних та природничих наук. З метою сприяння творчого розвитку та наукового потенціалу користувачів на майданчику розміщено сучасне обладнання: електрична швейна машинка, конструктор LEGO, 3D ручки, цифровий мультиметр, безконтактний термометр, барометр, сучасний мікроскоп.

До речі, на території цього простору вже традиційно розпочались курси крою та шиття. Керівник курсів має багаторічний досвід викладання швейної справи. Слухачі дізнаються про всі секрети ідеальної викрійки, особливості конструювання одягу, відпрацюють навички пошиття виробів. Відвідавши повний курс навчання, майбутні майстрині легко зможуть втілити в життя авторські проекти, сформувати унікальний власний гардероб.