Юрій Соболевський: Війна зараз йде не тільки за території, а і серця та розум українців

9 месяцев назад 0

Очільник обласної організації партії «Слуга Народу» закликав українців та ЗМІ доносити правду до жителів Херсонщини, які перебувають в тимчасово окупованих громадах та розвінчувати фейки російської пропаганди.

«Інформаційна війна — це також війна, в яку нас затягнула рф. На жаль ми бачимо, що росія спрямувала безмежну кількість ресурсів, яку вона вливає у пропаганду впливу на українців, які вимушенізнаходитися в тимчасовій окупації, і українців, які проживають на контрольованій території. Всі розуміють, що для цієї потужноїмашини зла немає нічого святого. Тому основна увага пропагандиприкута до дітей та молоді. Основні напрямки роботи — цепозитивне висвітлення «переваг руського міра» та дискредитаціяСил оборони України та місцевої влади», — сказав ЮрійСоболевський. 

Він зазначив, що російська пропаганда періодично робить вкиданняфейків про розпорядження Херсонської ТрО чи СБУ. Пропаганда носить системний характер на телеграм-каналах, радіо, друкованихвиданнях. Відбуваються регулярні проведення «масових» заходів: дитячі конкурси краси, конкурси патріотичних малюнків, спортивнізаходи імені якихось російських персонажів, зустрічі з бійцямиСВО, зустрічі з представниками окупаційної влади і заїжджих«туристів» з москви. 

«Значно простіше вести інформаційну війну коли ти не стриманий рамками реальності і можеш придумувати різні історії та маніпуляції. Боротись з цим можна правдою — це наша зброя. Саме правда нас відрізняє від зомбі народу», — наголосив ЮрійСоболевський. 

Шлях боротьби з пропагандою він вбачає у спілкуванні. Велика кількість людей, які перебувають на території України чи в іншихкраїнах, спілкуються з друзями чи родичами, які зараз перебуваютьв окупації. У наших людей дуже сильні соціальні звʼязки. 

За його словами, люди поза окупацією — це довірене джерелоінформації. 

"Прошу максимально підтримувати звʼязки та доводити до тих, хто знаходиться під впливом ворога, реальний стан речей та спростовувати фейки, які створює російська пропаганда. Війназараз йде не тільки за території, а і серця та розум українців. В ційчастині ми не маємо права програти», — сказав Юрій Соболевський.