В ISW назвали фактори, які ускладнюють роботу ЗСУ на лівобережжі Херсонщини»/>

4 месяца назад 0

У новому звіті Інституту вивчення війни (ISW) йдеться про те, що на лівобережжі Херсонщини українські сили мають проблеми з переправленням бойової техніки через Дніпро.

Також український військовий, що служить поблизу Кринків у коментарі Financial Times розповів, що російських військових у цьому районі більше у чотири-п’ять разів, ніж українських.

Як пишуть аналітики, за даними ЗСУ, плацдарми на лівобережжі були створені для того, щоб Сили оборони України могли атакувати глибше територію, контрольовану Росією, але українські сили страждають від проблем із матеріально-технічним забезпеченням.

Наталія Гуменюк в ефірі “Вгору” повідомила, що на лівобережжі Херсонщини сконцентрувалося понад 70 тисяч військових РФ і декілька сотень їхньої військової техніки. Військовий експерт Євген Дикий розповів, що на лівобережжі Херсонщини ЗСУ розширюють плацдарми. Наразі їх чотири.

21 грудня офіцер однієї з бригад ТРО, яка працює на Херсонщині, повідомляв, що глобальних успіхів на цьому напрямку немає, адже в окупаційних військ більше артилерії й технічних засобів.

16 грудня у New York Times опублікували інтерв'ю з кілька українськими морпіхами, що брали участь у форсуванні Дніпра на Херсонщині. Вони висловили занепокоєння щодо великих втрат та надто оптимістичних заяв українських чиновників. 17 грудня, Командир роти ударних БпАК «Птахи Мадяра» сказав, що він обурений цією статтею та назвав її маніпулятивною. 

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. Проте в грудні почали з'являтися інтерв'ю українських військових щодо ситуації на лівобережжі Херсонщини.