В ISW повідомили, з якими проблемами стикаються російські військові на лівобережжі Херсонщини»/>

4 месяца назад 0

У новому звіті Інституту вивчення війни (ISW) йдеться про те, що російські джерела продовжують скаржитися на постійні проблеми з командуванням і зв’язком, які погіршують боєздатність Росії на лівобережжі Херсонщини.

Аналітики повідомляють, зі слів прокремлівського блогера, що за останні два місяці після призначення Теплинського, окупаційні війська стали менше штурмувати позиції ЗСУ. 

Також він стверджував, що російське командування не дає своєчасного дозволу на збиття українських літаків та гелікоптерів поблизу Кринків. Крім того, за даними ISW, командири РФ лише через кілька годин ухвалюють артилерійські удари.

За інформацією інституту, зі слів російського військового блогера, в армії РФ на лівому березі Дніпра недостатньо систем радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Інший мілблогер закликав російські війська не переміщати техніку до Кринків та прилеглих районів, оскільки українські сили знищують її там до 90 відсотків, йдеться в повідомленні.

За інформацією українського військового оглядач Костянтина Машовця, частини 17-го танкового полку, які дислоковані на південний схід від Кринків, не мають бажання продовжувати штурми. Аналітики припускають, що командування цього полку все ще покладається на виснажливі фронтальні атаки як на улюблену тактику. Окупаційні війська, особливо частини 104-ї повітряно-десантної дивізії (ВДВ) зазнали значних втрат під час операцій під Кринками, пишуть у звіті.

Від жовтня в американському Інституті вивчення війни фіксують успіхи ЗСУ на лівобережжі, зокрема, поблизу Кринків. Проте в грудні почали з'являтися інтерв'ю українських військових щодо ситуації на лівобережжі Херсонщини.

16 грудня у New York Times опублікували інтерв'ю з кілька українськими морпіхами, що брали участь у форсуванні Дніпра на Херсонщині. Вони висловили занепокоєння щодо великих втрат та надто оптимістичних заяв українських чиновників. 17 грудня, Командир роти ударних БпАК «Птахи Мадяра» сказав, що він обурений цією статтею та назвав її маніпулятивною. 

21 грудня офіцер однієї з бригад ТРО, яка працює на Херсонщині, розповів, що глобальних успіхів на цьому напрямку немає, адже в окупаційних військ більше артилерії й технічних засобів.

9 січня видання "Цензор.НЕТ" повідомило, що Кремль, можливо, планує позбутися генерала Михайла Теплинського, який командує окупаційними військами на лівобережжі Херсонщини. Раніше він прямо зазначав, що ВДВ перебувають під значним тиском для відбиття українських атак на лівобережжі Херсонщини.