В області на 10% зменшено споживання газу

6 лет назад 0

У всій Україні оприлюднено заклик до економії газоспоживання.

03 березня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Адамчика відбулася селекторна нарада щодо виконання в області заходів з тимчасового обмеження газоспоживання. У нараді взяли участь голови РДА, ОТГ, представники міськвиконкомів, підприємств теплопостачання та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації.

Так, на початку заходу Олександр Адамчик повідомив присутнім, що відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з приводу кризової ситуації з газопостачанням.

Головам районних державних адміністрацій, містам та ОТГ рекомендовано обмежити споживання природного газу великим та середнім промисловими споживачами, які використовують газ як сировину на 10% (щодобово) на період кризової ситуації рівня надзвичайної ситуації та перейти на альтернативні види палива.

Крім того, рекомендовано призупинити навчальний процес з 3 по 7 березня (включно) в закладах вищої, середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти, а також у дошкільних закладах.

За результатами наради Олександр Адамчик наголосив: «Всі райони отримали конкретні завдання, які ми у свою чергу отримали від Президента та Прем’єр-Міністра України, а саме тимчасове обмеження споживання природного газу по всім споживачам, починаючи від державницьких закладів — облдержадміністрацій, райдержадміністрацій – та закінчуючи роз’яснювальною роботою із населенням про тимчасове зменшення споживання газу. Фактично ця робота проводиться декілька днів і завдання, яке перед нами було поставлено – виконується – в Херсонській області на 10 відсотків зменшено споживання газу».

У свою чергу Олександр Адамчик висловив переконання, що Херсонщина спокійно і твердо пройде це кризовий період, а економіці і соціальній сфері області нічого не загрожуватиме: «Сьогодні школи області знаходять на карантині до 12 березня, а що стосується лікарень та дитячих садочків – то жодне з цих соціальних закладів не буде відключено від газопостачання та опалюватиметься, як і раніше».

Звертаючись, до мешканців регіону заступник голови облдержадміністрації закликав громадян з розумінням поставитися до тимчасових складнощів та по можливості скоротити споживання газу наскільки можливо.

Облдержадміністрація вживає всі можливі заходи для подолання перешкод у газоспоживанні в найкоротший термін.

Прес-служба Херсонської ОДА