В області спостерігається ріст пожеж, — ДСНС у Херсонській області

6 лет назад 0

Протягом січня на території області зареєстровано 128 пожеж і загорянь, в яких загинуло 9 людей, з яких троє – діти, повідомляє обласне управління ДСНС. У порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається ріст. Торік сталося 109 пожеж. Домінуючою причиною виникнення загорань є людський фактор, а саме: необережне поводження з вогнем.

Часто пожежі траплялися у населених пунктах віддалених від місць дислокації державних пожежно-рятувальних підрозділів. І якщо колись практично в кожному населеному пункті була пристосована техніка для ліквідації пожеж та підвезення води, то на нинішній день ситуація є критичною. Тенденція росту пожеж диктує необхідність створення підрозділів місцевої пожежної охорони, які б змогли значно покращити протипожежний стан області. А їх на сьогоднішній день катастрофічно бракує.

Також дошкуляє незадовільний стан автомобільних доріг, через що втрачається багато часу на добирання до місця пожежі. Коли пожежа трапляється в так званому безводному районі, працівникам пожежно-рятувального підрозділу доводиться долати кілометрові відстані, щоб набрати в автоцистерни води. А за цей час втрачаються матеріальні цінності, пожежа набирає розмаху. Рятувальники систематично вивчають технічний стан наявних пожежних водойм на території області і виносять проблему їх покращення на розгляд місцевих комісій з питань ТЕБ і НС.

Щоб не допустити виникнення пожеж та загибелі на них людей, у точу числі дітей, а також з метою профілактики невиробничого травматизму постійно здійснюється ряд пожежно-профілактичних заходів. Так, у рамках проведення Тижня знань безпеки життєдіяльності в дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах проводяться виховні заходи, заняття, уроки, батьківські збори з питань безпеки життєдіяльності.Під час рейдів з дорослим населенням проводиться наочна агітація щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті, під час опалювального сезону тощо.

Дуже важливо, щоб дорослі дбайливо ставилися до безпеки власних дітей, були прикладом для них у дотриманні правил безпеки життєдіяльності.