В ОВА повідомили,скільки багатоквартирних будинків на Острові в Херсоні мають опалення»/>

4 месяца назад 0

У Корабельному мікрорайоні Херсона станом на 12 січня 12 багатоквартирних будинків під’єднали до опалення.

Про це в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” повідомив заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації  Сергій Орєхов.

За його словами, котельня в центральній тепловій мережі по району працює. Теплоносій йде по трубам належної температури і належної якості.

“Ми рекомендуємо, щоб будинки під’єднувалися до опалення. Неможливо зараз ввімкнути електрообігрівач і вийти з ситуації опалення квартири таким чином. Як ми вже казали, це [важливо] для збереження будівельних конструкцій багатоквартирного будинку, які вже другий сезон, може, не опалювалися”, – сказав Сергій Орєхов.

Також заступник зазначив, у 7 багатоповерхівок написали офіційні письмові відмови від під’єднання до опалення.

“Інші будинки, або в них проводяться зараз підготовчі роботи до приймання теплоносія, або, можна так сказати, вони вагаються. Багато з ким спілкувалися і визначається дата”, – зазначив Сергій Орєхов.

Він згадав випадок, коли жителі одного будинку на мікрорайоні Корабел не погодилися з рішенням керівника ОСББ, який категорично відмовився від теплопостачання. Але відмовою жителям будинку не відповіли, і зараз вони мають опалення. 

Також Сергій Орєхов повідомив номер телефону гарячої лінії, за яким можна викликати аварійний підрозділ Теплоенерго, який допомагає з під'єднанням опалення та перекриває подачу води під час аварій. За його словами, викликати цих фахівців можна за телефоном гарячої лінії: 067 558 31 30 .