Василь Зеленчук долучився до робочої групи по створенню кластера креативних індустрій Херсонщини

5 лет назад 0

1 березня в обласній державній адміністрації відбулось засідання робочої групи щодо створення кластера креативних індустрій Херсонщини. Свою особисту ініціативу представила ГО «Бізнес-асоціація «Ми – Херсонці», яка прагне об’єднати представників малого та середнього бізнесу з владою та освітніми закладами міста задля розвитку ефективних механізмів співпраці та популяризації креативної економіки у регіоні.

Тому серед запрошених – представники обласної влади, зокрема, Херсонську обласну раду представляв перший заступник голови Василь Зеленчук, ректори провідних херсонських університетів, креативна молодь.

За словами голови правління ГО «Бізнес-асоціація «Ми – Херсонці» Віталія Бєлоброва, кластер креативних індустрій Херсонської області об’єднає представників креативних індустрій та представлятиме спільні інтереси на всіх рівнях – місцевому, регіональному, національному, міжнародному. Він сприятиме формуванню регіональної політики у новому перспективному напрямку. А кластер креативної економіки допоможе аналізувати ринок попиту та товари, послуги та фахівців, і адаптувати спеціальності, за якими навчаються молодь у вузах, до нових економічних умов.

Запропоновану ініціативу підтримують Німецьке товариство міжнародної співпраці GIZ та Регіональний фонд Східного партнерства з питань реформи державного правління.

Для прикладу, присутнім була презентована арт-платформа «Турбіна» – сучасний центр розвитку творчого підприємництва, інкубатор ідей і продуктів, один з основних комунікаційних майданчиків та бізнес-лідерів, лідерів освіти і культури. Це – головна платформа для розвитку бізнесу, яка створює умови для співпраці та втілення ідей. Проект «Турбіна» заплановано втілити в життя на базі Херсонського машинобудівного заводу.

Перший заступник голови облради Василь Зеленчук, який позитивно підтримує нововведення в усіх сферах життєдіяльності та виступає за підтримку молоді: від отримання якісної освіти до створення власного бізнесу, і сьогодні став на сторону молодого покоління, підтримавши їх проект по створенню кластера креативних індустрій.

«Молодь – рушійна сила змін на краще. Вона – світле майбутнє нашої країни, на яке ми всі чекаємо. Тому влада повинна підтримувати її інновації, втілювати в життя її проекти та задуми», – наголосив Василь Зеленчук та закликав своїх колег до співпраці з креативними представниками нового покоління.