Верховна Рада може заборонити відключати людей від газових мереж

6 лет назад 0

Поспішаючи з впровадженням обліку газу, який використовується населенням, законотворці вчергове допустили помилку. Завдяки цьому, газорозподільчі компанії отримали поле для зловживань. Про це повідомляє "ЗіБ".

Народний депутат Валерій Писаренко пропонує колегам виправити помилку. Відповідні пропозиції містяться у проекті закону «Про внесення змін до статті 6 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» (№8092).

Автор проекту пояснює, що до 2018 року в Україні повинен був запрацювати механізм повного обліку газу для населення, яке використовує його у побутових цілях. У зв'язку з цим, газорозподільчі компанії почали масово встановлювати загальнобудинкові лічильники газу замість індивідуальних. Тим самим змушують оплачувати об’єм газу спожитого всім будинком, незалежно від фактичного споживання газу конкретним споживачем.

Крім того, ніхто не запитував згоди співвласників на встановлення таких лічильників. Також, компанії відмовлялись встановлювати індивідуальні лічильники газу, незважаючи на те, що видатки були закладені в тариф на постачання газу для населення.