Веслувальники із Херсонщини здобули 48 нагород на командному Чемпіонаті України

6 лет назад 0

21-23 вересня 2018 року в Києві відбувся командний чемпіонат України з академічного веслування, який підбив підсумки річної спільної роботи як спортсменів, так і тренерів.

Збірна команда Херсонської області з академічного веслування здобула 48 нагород (32 золотих, 12 срібних та 4 бронзових) у 10 видах програми Чемпіонату. Збірна складалася з 36 спортсменів: 29 представників КЗ «Школа вищої спортивної майстерності» ХОР , 6 учнів Херсонського вищого училища фізичної культури, 1 учень ДЮСШ з веслувальних видів спорту.

Веслувальні традиції Херсонщини відомі далеко за її межами, але командний чемпіонат з академічного веслування збірна команда виграла вперше. Наші спортсмени мають високі спортивні результати і на міжнародній арені. Гордістю Херсонщини є Дмитро Міхай, Сергій Сохатський, Максим Баклаженко, Андрій Михайлов, Катерина Дудченко, Артем Верестюк, Влад Богоявленський, Олексій Селіванов, Микола Танцер та інші.

2019 рік є третім роком в олімпійському циклі, і наші провідні спортсмени будуть намагатися здобути ліцензії на XXXII Олімпійські ігри, які відбудуться в Токіо (Японія). І є переконання, що їм це вдасться.