Відбулось засідання комісії з питань архітектури, транспорту, будівництва та ЖКХ

5 лет назад 0

11 жовтня відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики і взаємодії з підприємствами енергетичної галузі.

Участь у роботі взяли депутати Віктор Деркач (голова комісії), Володимир Погрібний, Олександр Адамчик та Георгій Гаркуша.

У ході засідання було опрацьовано 14 питань порядку денного. Зокрема, члени комісії розглянули лист керівника КП «Херсонські авіалінії» стосовно виділення 2947,0 тис. грн на відновлення цілісності 2500 кв.м покриття злітно-посадкової смуги.

Аеропорт – важливий стратегічний об’єкт Херсонської області, який має надважливе економічне значення для всього регіону. Адже саме завдяки аеропорту область отримує іноземні інвестиції в різні галузі, зокрема в агропромисловий сектор. Окрім цього, летовище є «двигуном» туризму: завдяки повітряному сполученню збільшується кількість туристів з віддалених регіонів та сусідніх країн.

Зважаючи на це, депутати одноголосно підтримали виділення необхідної суми на ремонт злітно-посадкової смуги, стан якої напряму пов’язаний з безпекою польотів у херсонському аеропорту та впливає на подальшу можливість відкриття нових рейсів, в тому числі від АК Ryanair.

Також члени комісії заслухали звіт про використання коштів обласного бюджету територіального дорожнього фонду в 2019 році, під час якого мали можливість поставити керівнику профільного департаменту Анатолію Галамазі іще ряд питань щодо стану проведення ремонту автомобільних доріг по області. Так, стосовно дороги між с.Орлово Високопільського району та с.Біла Криниця Великоолександрівського району було повідомлено, що до кінця наступного тижня завершиться ремонт 7 км в сторону с.Біла Криниця, ремонт іще 4 км в процесі та буде завершено в найближчий час.

Тоді як ремонт автомобільної дороги обласного значення Раденськ – Малі Копані, протяжністю близько 15 км, розділено на дві ділянки, поточний середній ремонт однієї заплановано на 2020 рік, а іншої – на 2021. У разі збільшення фінансового ресурсу депутати рекомендували департаменту повністю відремонтувати сполучення Раденськ – Малі у 2020 році.

У рамках комісії було розглянуто і звернення батька-вихователя дитячого будинку сімейного типу Олександра Васильєва стосовно приєднання закладу до електричної мережі потужністю 100 кВт. Члени комісії вирішили зустрітися з заступником голови облдержадміністрації, до компетенції якого входить вищезазначене питання, з метою його вирішення та врегулювання в найкоротші терміни.

Нагадаємо, 18 жовтня відбудеться засідання чергової сесії Херсонської обласної ради.