Виконком Херсонської міськради розгляне питання підвищення вартості проїзду в маршрутках

2 года назад 0

на фото: Ігор Колихаєв за кермом автобусу

На сайті міськради Херсона оприлюднено проект рішення про підвищення вартості проїзду в маршрутках малої пасажиромісткості з 6 до 8 гривень. 

Як зазначено в документі, для дітей шкільного віку, за наявності та пред’явлення водієві при вході до маршрутного транспортного засобу учнівського квитка, на період з 1 вересня до 30 червня, проїзд коштуватиме 4 гривні.

Варто нагадати, що раніше виконком підвищив тариф на проїзд в маршрутках середньої та великої пасажиромісткості до 8 гривень. Відповідне рішення було оскаржено в суді, який визнав рішення незаконним. Влада міста вирішила подати апеляцію, яка розглядається досі.

Це не останнє підвищення вартості проїзду в херсонському громадському транспорті. Раніше чиновники організували громадські слухання щодо нових тарифів для херсонців, які більше нагадували постановку від транспортників. Тоді до зали, де проходили обговорення проекту рішення перевізники зігнали водіїв маршруток та їх родичів. Для цього навіть зняли з маршрутів декілька автобусів. В результаті, так звана “громадськість” підтримала підвищення вартості проїзду, що було очікуваним.