Вимагав хабар у породіллі: в Голопристанській громаді борються із лікарями хабарниками

2 года назад 0

Голова Голопристанської територіальної громади Олександр Бабич розповів про стан справ на 23 березня. 

Патрулювання відбуваються у майже всіх населених пунктах громади. Серед зниклих на даний час є декілька осіб: староста Старої Збур'ївки й дві людини зі Збур'ївки. Водночас три людини вчора були звільнені. 

У громаді працюють банки, а саме Ощадбанк та Приватбанк. Здійснює платежі Укрпошта. Комунальні підприємства також виконують свою роботу.

А от у пологовому відділенні Голопристанської лікарні зафіксували випадок вимагання хабаря з породіллі. За словами Олександра Бабича, лікаря, котрий причетний до цього, вже відсторонили від роботи. Проводиться службове розслідування. Голова громади зазначив, що всі завідуючі відділень лікарні засудили цей інцидент: 

“Під час воєнного стану такі дії (вимагання хабаря, — ред.) підпадають під мародерство. Пологове відділення працює у повному обсязі. Звертаюся до жінок. Не їдьте народжувати в інші лікарні. У нас ця послуга надається повністю безкоштовно. За цю послугу платить НСЗУ. Звертайтесь до нашої лікарні. До виконуючого обов’язки головного лікаря Усеінова. Він пояснить, які є безкоштовні послуги. Ви маєте право їх отримувати”.

Також голова зазначив, що є перелік платних послуг, але місцева влада намагається домовитися із НСЗУ про те, щоб вони стали безоплатними для пацієнтів.