Вісім питань «бюджетна» комісія «відправила» на розгляд сесії

5 лет назад 0

Сорок п’яте засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів відбулося сьогодні, 11 жовтня. Під головуванням депутата обласної ради Павла Філіпчука члени комісії розглянули понад 40 питань порядку денного.

Так, депутати протягом декількох годин плідно попрацювали над тим, аби справедливо розподілити кошти між установами та на заходи, які потребують фінансування з обласного бюджету.

Отже, 11 млн.грн отримає КЗ «Херсонська обласна клінічна лікарня» на придбання медобладнання і 900 тис.грн – КЗ «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня» на ремонтно-будівельні роботи; 4,4 млн одержить КЗ «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради на ремонти автомобілів, заробітну плату і пальне; 850 тис.грн підуть на усунення порушень, які виявило Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у КЗ «Таврійська спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів». 370 тис.грн депутати направили на ремонт покрівлі водно-спортивної бази дитячо-юнацької спортивної школи для інвалідів. За рахунок перерозподілу коштів більше 500 тис.грн отримає КЗ «Херсонське вище училище фізичної культури» на ремонти та придбання спортивного інвентарю. Також 40 тисяч гривень отримає Новотроїцька протитуберкульозна лікарня на придбання діагностичного обладнання для клініко-діагностичної лабораторії закладу; 80 тис.грн підуть на ремонт у Херсонському обласному музично-драматичному театрі ім. Куліша; 60 тис.грн депутати виділять на спортивні змагання між учасниками АТО. І, звичайно, це – далеко не весь перелік установ, що отримають гроші з обласного бюджету.

Також адресну підтримку на лікування отримає дитина, яка зазнала важких опіків і знаходить наразі у дитячій клінічній лікарні.

«Ми змушені були відмовити у фінансуванні багатьом заявникам. Причини завжди одні й ті самі. По-перше, через брак коштів ми маємо ретельно вивчати кожне питання та економити бюджетні кошти. Тому ми першочергово фінансуємо лише найнеобхідніше. По-друге, всі документи у заявників мають бути бездоганні, з усіма розрахунками та прозорим витрачанням. Часто ця вимога депутатів ігнорується – тому вони відмовляють у тому, аби підтримувати такі питання. Наразі ми можемо відповісти за кожну копійку, яка виділяється нашою комісією з обласного бюджету» , – запевнив голова комісії Павло Філіпчук.

Нагадаємо, остаточне рішення по кожному з питань прийматиме депутатський корпус Херсонської обласної ради, який збереться в чергове 18 жовтня поточного року.