Вистави «Мельпомени Таврії» побачать мешканці Херсона, Миколаєва та Олешок

6 лет назад 0

10 травня у Потьмкінському сквері в Херсоні відбулась прес-конфереція, присвячена ювілейному ХХ Мужнародному театральному фестивалю «Мельпомена Таврії».

Рекордний в усіх відношеннях, цьогорічний фестиваль проходитиме у трьох містах: Херсоні, Миколаєві та Олешках. Глядачі зможуть побачити 69 вистав 57-ти театрів з 11 країн світу. Більшість театрів відіграють свої вистави у Херсоні, решта – в Миколаєві. Дві постановки побачать глядачі у Олешківському ЦКД.

Мельпомена 2018 року обіцяє стати найбільш видовищним та яскравим спектаклем за всю історію свого існування.

Генеральний директор-художній керівник ХОАМДТ ім. М. Куліша Олександр Книга під час прес-конференції зазначив: «Ми позиціонуємо, що цьогоріч «Мельпомена» стає дорослою, і наступного року вона народить два нових фестивалі: це Миколаївський фестиваль – він буде самостійним, а до нас повернеться фестиваль «Кришталеві Вітрила» – фестиваль театру ляльок».

Херсонський театр прославився своїми творчими ініціативами. Напередодні прес-конференції – 8-го травня – колектив театру повернувся зі Львова, де на День міста херсонські артисти грали чотири спектаклі. Львів’янам дуже сподобалась ініціатива моновистав у бібліотеках. Олександр Книга із радістю повідомив, що відтепер херсонські актори раз на місяць будуть грати спектаклі саме у Львівській обласній бібліотеці.

Перший спектакль в рамках ХХ Міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії» відбудеться 17 травня: о 17.00 відбудеться вистава «Херсон 1918/2018».