Виставка художниці Світлани Юр’євої у понівечених вікнах Херсона. Фото

9 месяцев назад 0

У Херсоні в понівечених вікнах одного із закладів культури міста з'явилася виставка художниці Світлани Юр’євої "50 відтінків зеленого" присвячена українським захисникам. 

Про це повідомив фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору”.

Акварельні картини Світлани представлені в рамках проєкту "НА ПЛАВУ" – ініціативи ГО Центр культурного розвитку "Тотем", що реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Світлана Юр’єва розповідала, що хотіла подякувати військовим та іншим людям, причетним до майбутньої перемоги України. Вирішила, що подякує і підтримає воїнів своїми акварелями.

Художниця вважає, що зелений колір актуальний у країні: якщо змішати синій і жовтий, кольори державного прапора, то вийде цей колір. А ще зелений — колір однострою захисників України.

Нагадуємо, що ці роботи були представлені на вікдриті виставки художниці в Одесі 27 травня.

Знімки фотокореспондента медіаплатформи “Вгору” Олександра Корнякова, 22 червня передали до Державного архіву Херсонської області.

Ірландський музей сучасного мистецтва в Дубліні представив на своїй платформі проєкт “Втрачена українська спадщина”. На ній презентували твори кращих українських художників XX-XXI ст., викрадені російськими окупантами з Херсонського художнього музею ім. Олексія Шовкуненка.