У центрі уваги фіскалів – сезонна зайнятість херсонців

6 лет назад 0

На Херсонщині продовжують функціонувати робочі групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, до складу яких входять представники різних контролюючих органів, у тому числі й Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. Ось результати роботи лише кількох останніх рейдів таких робочих груп. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Так, під час чергового вивчення стану справ щодо працевлаштування в одному із магазинів, який розташований у Новій Каховці, представники контролюючих органів встановили факт здійснення несанкціонованої підприємницької діяльності, тобто без належної державної реєстрації.

Під час обстеження вже іншого об’єкта – «Ательє» робоча група знову встановила факт надання послуг особою, яка не пройшла відповідну реєстрацію, як того вимагають норми податкового законодавства.

Наслідком цих відвідувань стало те, що відтепер ці підприємці не лише зароблятимуть кошти, а й офіційно поповнюватимуть бюджети територіальних громад, адже пройшли процедуру державної реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності.

Та це не рекорд. У Бериславському районі упродовж травня робочі групи провели 6 таких рейдів, у двох із них встановлено нелегальну діяльність. В одному – «типова» несанкціонована підприємницька діяльність, яку бізнесмен згодом виправив – пройшов державну відповідну реєстрацію.

А от результати другого — вразили навіть представників контролюючих органів. Після проведення з бізнесменом роз’яснювальної роботи офіційне місце роботи отримали ні багато, ні мало — 29 найманих працівників.

З початком сезону масового відпочинку громадяни квапляться отримати додаткові заробітки та нажаль не завжди обирають офіційне працевлаштування. Погоджуючись на такі пропозиції, не всі розуміють ризики та загрози, з якими можуть стикатися – від банального недотримання норм безпеки праці до відмови оплатити виконані роботи чи надані послуги. Тож пам’ятайте: офіційне працевлаштування – це ваш сьогоднішній внесок у власне стабільне майбутнє та добробут.