У Чорнобаївці на Херсонщині допомагають тимчасово переміщеним особам та відновлюють життєдіяльність громади

2 года назад 0

До Чорнобаївки евакуювали жителів зруйнованих від обстрілів будинків в інших населених пунктах громади, хоча чимало обстріляних будинків й в самій Чорнобаївці. Якщо тимчасово переміщені особи мають потребу у допомозі, вони повинні звернутися до сільської ради, там врегулюють питання надання медичної допомоги, харчування та проживання, мешканці села готові дати прихисток тим, хто через обстріли залишився без даху над головою.

Про це повідомляє Чорнобаївська тергромада.

У села, з якими немає автобусного сполучення, сільська рада доставляє продукти харчування й побутові товари. Опікуються Клапаями, Киселівкою, Благодатним. Відновлюється автобусне сполучення з Киселівкою. За інформацією Чорнобаївської сільської ради, сьогодні вранці до Киселівки з Херсона відправився автобус. З Херсона до Чорнобаївки курсує 4 маршрутних автобуси. Вартість проїзду 15грн.

Чорнобаївська лікарська амбулаторія працює у штатному режимі.  Медичні послуги мешканцям громади надаються у приміщенні амбулаторії з 8.30 до 14.00 години щоденно крім неділі. Прийом проводять сімейний лікар, фельдшер, лікар-хірург. Працює лаборант з прийому аналізів. Є можливість придбати ліки у аптеці. Білозерським КНП ЦНСП забезпечено ліками хворих на цукровий діабет.

З 4 квітня планується відновлення роботи з надання послуг по збиранню та вивезенню твердих побутових відходів від населення у північній та східній від траси частині села Чорнобаївка. Питання організації збору ТПВ на іншій частині наразі вирішується.  Оплата за надану послугу буде прийматися на місці за готівковий розрахунок.