У державній зраді підозрюється депутат із Херсонщини: надавав техніку військовим РФ»/>

5 месяцев назад 0

Прокурори повідомили про підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору 61-річному Валерію Щербаню жителю Іванівки, депутату Іванівської селищної ради Генічеського району Херсонської області VIII скликання.

Про це йдеться в тексті підозри Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, не пізніше вересня 2022 року підозрюваний погодився співпрацювати з окупаційною владою та добровільно очолив «Іванівську експлуатаційну ділянку» незаконного «Басейнового управління водних ресурсів Херсонської області». 

Правоохоронці стверджують, що 17 серпня минулого року, Щербань надав автомобільну техніку Іванівського міжрайонного управління водного господарства збройним формуванням РФ «народної міліції ДНР» для перевезення особового складу строком на 6 місяців або до кінця “СВО”. 

У період із жовтня 2022 року по січень 2023 року чоловік надавав представникам ЗС РФ робочу техніку, яка перебувала на балансі водного господарства для будівництва російських військових укріплень.

Окрім цього, підозрюваний впроваджував незаконний обіг російського рубля в Іванівській громаді, інформують прокурори.

Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну слідчі Національної поліції України розпочали 235 кримінальних проваджень за ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).

Селище Іванівка Генічеського району з перших днів війни окупувала армія РФ.