У Херсоні курсанти поліцейського ВИШу затримали грабіжника

6 лет назад 0

19 грудня близько п’ятої вечора курсанти Херсонського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ затримали особливо небезпечного злочинця, який скоїв пограбування жінки.

Курсанти 2 курсу рядові поліції Леонід Коваль, Василь Бойко та Максим Скороход після занять поверталися додому. Біля автобусної зупинки по пр. 200 років Херсону вони почули крики жінки та одночасно побачили чоловіка, який із жіночою сумкою в руках швидко перебігав проїжджу частину. Хлопці почали його переслідувати. Зловмисника наздогнали через кілька секунд, застосували заходи фізичного впливу та затримали. Знайшлася і жіноча сумочка, яку затриманий курсантами чолов’яга викинув у кущі, коли побачив переслідувачів.

Наряд патрульної поліції, який прибув на місце події, супроводив усіх учасників до Херсонського відділу поліції. Затриманим виявився тричі судимий за крадіжки, пограбування та наркозлочини 41-річний херсонець. У той же день слідчими було відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України.

За проявлені професійні дії курсантів, які чітко оцінили складну ситуацію, не розгубилися, проявили мужність під час затримання зловмисника, керівництво Херсонського факультету ініціювало перед ректором ОДУВС питання про заохочення рядових поліції Коваля Л.Л., Бойка В.В. та Скорохода М.С.

Відділ комунікації поліції Херсонської області