У Херсоні планують побудувати підземні перинатальний центр і клінічну лікарню»/>

4 месяца назад 0

Херсонська обласна військова адміністрація підготувала на 2024 рік два масштабні проєкти з будівництва в підземних укриттях регіонального перинатального центру та клінічної лікарні з заїздом для автомобілів швидкої допомоги.

Про це на пресконференції 21 грудня розповів голова ХОВА Олександр Прокудін.

За словами очільника області, перинатальний центр матиме пологове, післяпологове відділення, палати інтенсивної терапії та всі необхідні приміщення з обладнанням.

У підземній клінічній лікарні також передбачаються й операційні, і реанімаційні блоки, палати інтенсивної терапії, киснева станція, кухня тощо. 

На питання журналістів Медіаплатформи “Вгору”, а як зараз гарантується безпека персоналу лікарень і пацієнтів, Олександр Прокудін відповів, що поки лише 70 закладів охорони здоров’я мають захисні споруди. За минулий рік уже відремонтували та облаштували частину цих об’єктів на 6,5 млн грн. Зараз ремонт триває ще в шести сховищах.

Ми хочемо, щоб кожна лікарня мала захисні споруди. Це наш пріоритет. В амбулаторіях, де немає сховищ і неможливо їх побудувати, ставимо наземні бетонні укриття, – відповів Олександр Прокудін.

За словами очільника області, через обстріли росіян уже повністю знищено 26 об’єктів охорони здоров’я, 107 із них пошкоджено.

Раніше Медіаплатформа “Вгору” повідомляла, що РФ обстрілами вже завдавала втрат херсонській лікарні ім. Тропіних більш ніж на п'ять млн гривень. Херсонську дитячу обласну клінічну лікарню обстріляли вже вчетверте.

З перших днів повномасштабної війни на деокупованій частині Херсонщини від російської агресії постраждало 35 медичних працівників, з них 23 отримали поранення, 11 – загинули.

На головному фото рятувальники долають наслідки чергового обстрілу росіянами херсонського пологового будинку.