У Херсоні поліцейські допомогли матері з 9-місячною дитиною, які стали жертвами домашнього насильника

4 года назад 0

Виклик на лінію «102» про сімейний скандал надійшов від жителів однієї з багатоповерхівок у мікрорайоні Корабел міста Херсона. Сусіди повідомили, що з квартири молодого подружжя лунають крики про допомогу. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місце події виїхала мобільна група реагування на факти домашнього насильства ГУНП. Поліцейські встановили, що 22-річну жінку побив її 26-річний чоловік, який ніде не працює, зловживає алкоголем та вживає наркотики. Зі слів жінки, скандал виник через те, що вона попросила чоловіка піти заробити гроші на їжу для 9-місячної доньки. Господар образився і вдарив дружину по голові та обличчю. У квартирі подружжя був безлад, розкидані речі, не було продуктів харчування, валялися недопалки та пляшки.

З’ясувалося, що чоловік і раніше притягався до адміністративної відповідальності за домашнє насильство. Але жінка і далі продовжувала жити з ним, потерпаючи від його шкідливих звичок та запального характеру. Цього раз вона теж відмовилася від проходження судово-медичної експертизи і попросила поліцейських допомогти їй поїхати до родичів. Працівники поліції оплатили їй квиток і разом з донькою жінка залишила місце проживання.

У відношенні кривдника поліцейські склали адміністративний протокол за ч.2 ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування». Також інспектори винесли чоловіку терміновий заборонний припис, який передбачає залишити спільне місце проживання та заборону в будь-який спосіб спілкуватися з жертвою.