У Херсоні вибухнула електромережа

3 года назад 0

У Херсоні по вулиці Східній стався вибух електромережі. Сталося це 3 квітня 2021 року о 6 годинні вечора. Володимир Кисельов проживає у приватному будинку по вулиці Східній, 34. Чоловік розповідає, що у помешканні підскочила напруга до 390 В, в результаті чого перегоріла електронна техніка: перестали працювати два телевізори, система сигналізації, телевізійний супутниковий приймач та ще ряд приладів. Збитків зазнали всі жителі 4 вулиць, які приєднані до цієї ж підстанції.

«До аварії, протягом 8 днів працівники Херснобленерго щоденно проводили заплановані за графіком ремонтні роботи. Жителів про це сповіщали, з 9 ранку і до 4 години вечора у нас не було світла. Після того як ремонт закінчився, трансформатор пропрацював один день. І ось вчора сталася така неприємна подія. Чи вплинули ці ремонтні роботи на те, що сталося, нехай з’ясовують експерти».

В той же вечір на місце аварії прибули рятувальники та поліція. Світло людям відновили. Але жителів приватних будинків хвилює, чи з’ясують експерти дійсну причину аварії та чи притягнуть до відповідальності винних. Люди вже забили на сполох і звертаються до всіх можливих установ. Сподіваються і на реакцію чиновників та розраховують на компенсацію завданих збитків.