У Херсоні відновили роботу притулку для осіб, які постраждали від домашнього або гендерного насильства

9 месяцев назад 0

На сьогодні в місті відновлено роботу притулку для осіб, постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства Херсонського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Про це повідомила Херсонська МВА.

Також за фінансової підтримки Представництва міжнародної благодійної організації HealthRight International в Україні, міжнародної благодійної фундації «FHI 360», у Херсоні діє Інтегрований центр надання медичної та психосоціальної допомоги постраждалим від гендерно-зумовленого насильства.

У місті діє центр «ВДОМА», для осіб, з-поміж цивільного населення, що постраждали від військової агресії на території Херсонщини, який працює завдяки фінансової підтримки Міжнародного благодійного фонду "Українського Жіночого Фонду" та "Елеос-Україна".

“З січня 2023 року, за фінансової підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні, у Херсоні працює: Денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства, Мобільний центр допомоги врятованим від війни, Безпечний простір для жінок та дівчат "Вільна", розпочала діяльність мобільна бригада соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства”, – йдеться в дописі.

Журналісти Медіаплатформи “Вгору” поговорили з психологинею Яніною Зарубою про те, як реагувати на тривожні новини й справлятися зі стресом під час війни.

Також у Херсоні відкрили громадський простір для жінок та дівчат «Вільна». Це один із проєктів, спрямованих на створення комфортних умов для жінок, які потребують підтримки.

У Милівській територіальній громаді продовжує приймати психолог від Благодійного фонду "Янголи Спасіння".