Пошуки пального, забезпечення хлібом, підготовка до дачного сезону: про ситуацію у Новокаховській громаді

2 года назад 0

Комунальні служби Новокаховської громади відчувають нестачу пального.

Як повідомив у Фейсбук міський голова Володимир Коваленко, наразі влада міста намагається шукає можливості, аби закупити паливно-мастильні матеріали для забезпечення поточних потреб громади та вирішення оперативних ситуацій. 

Крім того, тут готуються доставляти комунальним транспортом містян на дачні кооперативи:

“Дано доручення керівнику відділу галузей економіки Тетяні Мандебурі погодити з головами дачних кооперативів питання ціноутворення та періодичність виїзду автобусів до місць призначення. Треба врахувати, що ці поїздки можуть бути тільки на комерційній основі і не передбачатимуть пільгових можливостей. Сьогодні бюджет міста виконується на рівні 40-43%. Саме через це фінансування пільгових категорій громадян наразі є неможливим”, — пише Володимир Коваленко.

Зараз ведеться робота з транспортування жителів громади, які змушені були залишити рідні домівки через бойові дії:

“30 березня на правий берег Дніпра з Нової Каховки було перевезено близько 100 осіб. Серед них молода матуся з новонародженим хлопчиком, які повернулися додому, в селище Козацьке. Назад до Нової Каховки повернулося близько 40 людей. Наступні рейси на правий берег Дніпра заплановані з наступного тижня”, — йдеться у пості.

Цього тижня у громаді вирішено питання забезпечення хлібом. Так, з Великолепетиського елеватора на хлібозавод завезено 20 тонн борошна, а з Херсона доставлено 360 кг дріжджів та 200 кг маргарину. Хліб реалізовуватимуть через торгову мережу жителям Новокаховської громади і навколишніх сіл.

Також регулярно забезпечуватимуть хлібом мешканців правобережних селищ: 

“Новокаховський хлібозавод через два дні на третій завозитиме 1200 і 600 хлібин відповідно у Козацьке та Веселе, а Бериславський хлібозавод у свою чергу в інші дні. Також для мешканців Веселого під реалізацію у підприємця Артура Дишлевого закуплено на 23 тис. грн. 5 видів круп, які будуть реалізовуватись через старосту селища”, — повідомив очільник громади.